fredag, januari 08, 2010

The handy man?

Eftersom jag hamnat lite i ett livsvacuum mellan skolavslut och jobbstart tar jag tillfället i akt att driva på ompimpningen av Forum (danslokalen) lite. Jag och miss Eliza åker till snickaren och bestämmer hur baren skall se ut, och konstaterar att nu jäklar i min lilla lådda är vi redo att börja tapetsera.

Jaha. Då måste vi sätta upp gipsskivor först säger någon kunnig (man). Ok. Då... gör... vi... det...? Och vår spontana (och mycket irriterande) tanke är att vi måste hitta en händig kille som kan hjälpa oss med detta. Så vi frågar vår käre vän Byggsmurfen. Som inte kan just den dagen vi tänkt börja. Attans tänker vi, och fortsätter fundera på vilka händiga män vi känner.

Och sen konstaterar vi att... men... jag är faktiskt jäkligt händig, jag har ju tapetserat hela min lägenhet själv, med viss hjälp av Marina. Två tjejer! Och Eliza säger "ja, men jag är faktiskt också händig!". Men ändå pustar vi ut när Herr J säger att han kan hjälpa till en stund. För han är ju... man. Men vi vet inte om han någonsin har skruvat upp en gipsskiva. Men han är ju man, och män kan sånt. VA??!!

Jädrarns vad jag blir irriterad. På mig själv. Jag är fan helt sjukt händig. Jag och morsan har renoverat hennes byssja helt själva, och jag har ju för fasen (skratta gärna nu) gått kurs i träslöjd! Och när jag bodde ihop med Jakopp var det oftast jag som stod för händeriet. Så länge det inte gällde att borra med träborrmaskin i betongtak. Då var jag för klen. Så även borren dock.

Det är ingen hemlighet att män är fysiskt starkare än kvinnor. Men hur stark behöver man vara för att skruva fast en gipsskiva? Och kan vi inte räkna kvadratmeter och skära i gipsskivan så den passar bara för att vi har tuttar och *censur*? Nä, det kan män mycket bättre. För de har inga tuttar ivägen, och de har ju en *censur* som de kan använda till det mesta.


2 kommentarer:

Stellan-Brollan sa...

Tyvärr är det just det som är problemet: gipsskivor är astunga! Men det finns lättare skivor, som är tunnare och bara till för att jämna till en yta, typ. 6 eller 9 mm (vanliga är 12 mm).
Satsa på såna, så kommer ni att fixa det lätt som en plätt. Särskilt om ni är två :)

Ozzy sa...

Kontentan blev att det som vi tjejer fixade blev helt sjukt snyggt och välgjort medans killarnas fix blev helt kaotiskt. Hejja oss.