måndag, mars 10, 2008

Det är årtalen som gör'et?

Brollan har antagit en utmaning där man ska skriva vad som hände i ens liv för 5, 10, 15 och 20 år sedan. Skojig läsning för liten syster. Av ren nyfikenhet skall jag nu inventera mitt eget liv för att se om det haft något spännande femårsigt innehåll.

2003: Jag startar mitt Clownföretag som jag fortfarande har som extraknäck. Stora visioner, stora drömmar, litet resultat. Men ett skojigt sådant ändå.

1998: Jag pluggar på kunskapslyftet, vilket gör att jag kan ta tjänstledigt från mitt otroligt tråkiga och deprimerande jobb i en mataffär och sluta pendla till hålan där affären ligger. Jag får också jobb på Lisebergs programavdelning, där jag sedan tillbringar åtta år som underhållare. Sjukt roligt! Hade det inte varit för att jag blev så gammal och girig hade jag varit kvar fortfarande.

1993: Öööö...Å fy fan vilken gråzon. Jag jobbar på veckodagarna och festar på helgerna. Kanske åker jag på mitt livs första Hultsfredsfestival då? Detta var på den tiden då man kunde vara äldre än 15 bast och ändå ha skoj på Hultsfred. Jag åker förmodligen också på nån alkoholindränkt charter vilket vi gjorde varje år ett tag. Tänk så mycket pengar man har när man jobbar hela veckorna.

1988: Jag tror jag kanske börjar gymnasiet det här året? Eller går i nian. Ja, jag går nog i nian. I så fall så åker jag på skolresa till Danmark och Tyskland. Även denna alkoholindränkt så det står härliga till. Är man uppväxt på bonnvischan så är man. Jag sommarjobbar nog inte den här sommaren utan slappar och festar. Ojoj. Året innan däremot jobbade jag i en tvättäkta lanthandel, med snurrskiva för att mata fram varorna, kassaapparat där man slår in hundratal, tiotal, ental, tioöringar och femöringar och sen trycker på nån stor mojjäng så det låter rassel rassel.

Vilka slätstrukna femårsgrejer. Brollans var mycket mer omvälvande. Hmmm... När händer mina stora grejer ejenklien?

1991 (tror jag) Slutar gymnasiet och får jobb i mataffären. Flyttar hemifrån nääääää det gjorde jag ju när jag var 18! Meh! I så fall gick jag ju på gymnasiet 1988! Och tog studenten '90? Bah! Jag hatar siffror! Vi säger student = '90.

1990: Flyttar hemifrån och börjar försörja mig själv.
1992: (Tror jag.) Träffar ett as som knäcker min självkänsla och gör att jag geggar ner mig i en depression som jag inte kommer ur förräns
1995: Kommer in på teaterskolan vilket gör att hela mitt liv förändras totalt. Helt nytt umgänge, helt ny Ozzy. En flummigare och mjukare Ozzy som kramar sina vänner när hon träffar dem. Stor omställning för bonnatjejen.
1997: Slutar teaterskolan, men går med i TeaterHjulet, numera www.gbgimpro.se , en stooor del av mitt liv.
1998: Jobbet på Liseberg. Var ju faktiskt med ovanför också.
2003: Clownköret. Också med ovan.
2004: Slutar på Liseberg och har en hel sommar ledigt med stämplingspengar. Det var den gamla goa tiden INNAN ALLIANSEN!!!
2005: Börjar på lärarprogrammet. Återigen helt nytt umgänge och helt ny Ozzy. Denna gång en smart Ozzy som kan saker.
2007: Alliansen kommer till makten och sabbar allt gott i hela världen. (Säges med en blinkning. De har gjort några bra saker också, men det dåliga överväger FETT MYCKET!!!!! RÖSTA RÖTT NÄSTA VAL MADDERFACKERS ELLER STANNA HEMMA!!!) Detta år går jag även med i West coast jitterbuggs, något som också blivit en stoooooor del av mitt liv. Jag tror dessutom att det är där jag träffar mannen i mitt liv. Men det har jag å andra sidan trott många gånger förr.

Hmmm vad blir trenden? Ingen. Det händer balla grejer i mitt liv rätt ofta verkar det som.

Mitt liv är mitt fantastiska liv. Titeln på bloggen stämmer fett.1 kommentar:

Anonym sa...

toapapper med reinfeldts ansikte, fatta vilken RGEJ jag kommit på!

//V_V