onsdag, juli 15, 2009

Jag är en riktig klippare jag

Som flitig användare av tangentbord tänker man kanske att man har relativt god muskulatur i händerna. Speciellt om man som jag använder korrekt fingersättning, och därför använder handens alla fingrar. Utom möjligen vänster tumme märker jag nu när ja skriver. Hoppla, vilket inaktivt finger! Och precis när jag skrev det använde jag den för att göra ett mellanslag för högertummen var upptagen med andra viktiga saker. Där sir man!

Nåja nåjaaaa (citat från gammal sketch med han... Knas nånting, spelar pastor och trollar medelst knäcka ägg i andra gamla komikers hattar) hur som helst så var det idag dags för årets utmaning. Gårdagen innehåll årets höjdpunkt, och därför ansåg Mitt fantastiska liv det nu vara dags för årets utmaning, nämligen klippa mors häck. Alltså den som växer runt gräsmattan. Inte den som växer på baksidan av mors kropp. Den får hon klippa själv.

Nåja nåjaaa (Knas), Ozzy fattar modigt den batteridrivna häcksaxen och gifver sig på den ofantliga häcken som på grund av difverse skador på moderns kropp, arbetande dotter (Ozzy) (sommarjobbar på gruppbostad du vet) och ihärdigt regnande har skjutits upp och skjutits upp och skjutits upp igen. Däraf hafva det bildats enorma kvistar som spretar rätt ut (citat från programmet "Lekande lätt" med Kjell Lönnå. Barn ska förklara vad en ängel är, och säger på bred norrländska; "Stooora fuuula vingar, som spretar rätt ut, åsså har dom en rostfri ring över huvve".) (Kjell Lönnå by the way, vilken kille. Hur lyckas man bli programledare genom att vara körledare? Ah, Kjell, rikskändisen, körledaren? Hur går det ihop?)

Nåja nåjaaa Ozzy fattar häcksaxen och klipper. Och klipper. Och klipper. Och häcksaxen har såklart död mans grepp, dvs man måste trycka in tre knappar för att den ska funka, för att förhindra att man klipper sig själv i handen, benet eller klipper av sladden på den, som Ozzy gjorde med den förra häcksaxen.

Efter två timmars klippande inser Ozzy att... hon är grymt otränad... i händerna! Händerna är som medvetslös deg. Och hon har bara kommit halvvägs. På insidan häcken. Hon har alltså tre fjärdedelar kvar. Men inga muskler i händerna. Och hon måste nog strecha dem, för annars kommer hon ha träningsvärk imorrn.

Hur strechar man händerna? Och hur tränar man dem? Finns det handgym?


Inga kommentarer: