måndag, juli 13, 2009

Höjdpunktsrapport ur förvirrat perspektiv. Skriver jag i första, andra eller tredje person?

Här sitter jag på öa och laddar för årets ö-höjdpunkt. PRO's loppis i Ellösparken. Denna loppis hafver jag besökt sen urminnes tider, och den går alltid till på samma sätt.

1) Man tänkte vara där nio men är sommarslö och hasar in vid tiosnåret, då loppisen öppnar.

2) Eftersom man inte kom klockan nio får man stå i bilkö, för att sedan bli föst åt olika håll av pretentiösa farbröder i neongula västar och komradiosar som ropar viktiga saker såsom "de får plats nörra bilar teee.. treee bilar teee" (Orustdialekt förf.anm.) (Lägg märke till att förf.anm. är det nya svart. Jag försöker sälja bucker för att tjäna ihop till lite levebröd, vilket det är ont om just nu, jobbar därför hårt på att etablera mig själv som "författaren". Och imorrn kommer det bli ännu sämre med levebrödet, eftersom jag tänkte bränna nån hundring på värdelös begagnad skit.)

3) När man väl parkerat äntrar man loppisen sisådär kvart över tio för att upptäcka att surkärringarna (läs de rutinerade bonnkärringarna) varit där kl nio och köpt alla fina saker för att "en kan ha denne burken te målarpenslar eller nöt".

4) Man slåss med svettiga tanter och hysteriska badjävlar (jag är inte badjävel, jä e wurpen här! Jag är född här förf.anm.) för att försöka se alla fula menlösa pryttlar som finns kvar.

5) Man köper nån halvful pryttel för en tia "bara för att ha köpt nåt".

6) Man köper en alldeles för liten kaffe och en alldeles för stor tårtbit som man äter i sällskap av Cicci och hennes mor samtidigt som vi alla visar upp all menlös skit vi köpt för varandra. "Käck som strandväska!" "Extra glas, bra att ha när det är fest!" (Hur ofta har jag fest? Titt som tätt vart hundrade år.)

7) Cicci och mor tar en repa till, själv går jag till buckerna och tänker att bönner inte köper klassiker så där hittar jag nog något.

8) Bönnerna har köpt de riktiga godbitarna. Själv köper jag ett fult sletet exemplar av obskyr författare med sovjetiskt namn, som jag sedan aldrig läser.

9) Auktionen börjar. Ozzy har sett ut ett praktexemplar av ett sängbord - 50-tal, stenkakespelare eller liknande och tänker att det vill bönnerna inte ha.

10) Ozzy blir fett överbjuden av rika antikhandlare från stan och ser sina fina saker flyga sin kos.

11) Ozzy sörjer att hon inte har bil med släp så hon kan ta med sig alla fina funkisbokhyllor som ingen köper och som man får plocka gratis efteråt.

12) Antikhandlarna från stan lastar släpen med gratis bokhyllor.

13) Pank och med bilen full av menlös bröte vänder Ozzy hemåt, nöjd med dagens skräpinköp. Hon är ju trots allt positivistisk nuförtin.

I år blir det dock i viss mån annorlunda.

1) Ozzy har SJUKT ont om pengar.
2) Ozzy tänker vara där kl nio. Det var hon förra året och lyckades då lägga vantarna på en (helt meningslös) super 8-kamera för 50 spänn.
3) Ozzy har ett mål. Att köpa: Tidningsställ, tidningar och skivspelare. För vilka pengar vet hon dock inte. Morgondagen kommer alltså gå i prutandets anda.


1 kommentar:

Paula Rasmusson sa...

Så jävla klockrent. Och som vanligt missar jag fanskapet till min stora förtretelse!