måndag, juli 14, 2008

Min hemlige chef

Jag har fått en ny (gammal?) kommentatör i bloggen; "din hemlige chef".

Vem är min hemlige chef? Är det någon på jobbet som snokat reda på bloggen? Är det min före detta chef? Är det en människa som egentligen styr allt jag säger, tänker och gör? Hemlig chef... Det borde nästan vara så. Du tror att allt du gör är av egen vilja, men egentligen har du en hemlig chef som bestämmer åt dig.

Ganska skönt egentligen. Då kan man ju skylla allt dumt man gör på att den hemlige chefen har bestämt att jag måste göra si eller så. "Min hemlige chef sa faktiskt att jag måste hångla med X, annars får jag sparken från livet." "Min hemlige chef tvingade mig dricka den där sista 10cl-drinken klockan sju på morgonen." Och eftersom jag så flitigt följer min hemlige chefs förmaningar och rekommendationer så undrar jag om det inte är dags för en befordran snart.

Undrar vad som är livs-snäppet över det jag har nu? Finns ju en massa praktiska befordringar man skulle vilja ha... ett förstahandskontrakt i Majorna... mannen i sitt liv... en kropp som Angelina Jolie... Men det där känns så trist och färglöst. Nä, roligare då att spekulera i vad mitt nästa steg i livskarriären är rent själsligt/personlighetsmässigt. Jag har ju gått från obildad svenne till kulturell svåring till intellektuell plugghäst. What's next?


3 kommentarer:

din hemlige chef sa...

majorna är göteborgs Brooklyn! och förresten är Angelina för spinkig.

Anonym sa...

Agree, Angelina är en speta, fattar inte varför folk tjoar över henne. Man vill ju vara lagom tjock och rund istället. Sådär att det inte gör ont på dem som kramar en

Ozzy sa...

Meh! Inga tips på vilket mitt nästa livssnäpp är?

Stekare kanske? Det har jag inte provat på.