söndag, december 06, 2009

Årets julspel är....?

Varje jul de senaste åren hafver tillbringats i den söta moderns hem, aka spökhuset. Varje jul de senaste åren hafver Ozzy införskaffat sig minst ett spel i kategorin "spel-jag-aldrig-spelat-eftersom-jag-skaffade-dator-sent-och-aldrig-haft-råd-med-en-konsoll". Årets julspel har därmed blivit en tradition, en institution, ett måste! Hittills hafver följande gamla godingar avverkats:

Heroes of might and magic
Diablo
Civilization
Sims
Sims city
Rise of nations
Rayman
Rollercoaster Tycoon

Förra årets julspel blev Tomb Raider, men det blev snabbt alldeles för läskigt så det har jag fortfarande inte spelat, men det står där i bokhyllan och häcklar mig. Lockar inte med något spelsug dock.

Jag gillar att tänka och klura. (Sims) Jag gillar att bygga saker och pynta. (Sims och Rollercoaster Tycoon). Jag gillar att samla på mig rikedomar. (Heroes och Civilization.) Jag gillar inte att skjuta monster, zombies, människor och annat. Så nu lyder frågan: Vilket blir årets julspel? Tips emottages tacksamt. Och säger du Duke Nukem så får du bånk. Jag vill inte skjuta.

Ett viktigt kriterium måste uppfyllas: Det ska finnas till PC. Jag är fortfarande för fattig för en spelkonsoll.2 kommentarer:

Patrik sa...

fantastist julintresse du har, det gör mig glad.

Spel du borde testa finns det ju hur många som helst, men de här kommer jag på nu.

Hospital Tycoon
Age of Empires
Day of the Tentacle
Larry
Monkey Island
Earthworm Jim


Jag säger till om jag kommer på fler!

Lina sa...

Du borde älska "World of goo", jag tror det heter så, man bygger torn och löser små kluriga banor med hjälp av geggabolar av olika sorters gegga. Det är dessutom väldigt fina miljöer. Trevligt långa banor dessutom så man kan sluta i tid och inte spelar hela natten.