söndag, november 16, 2008

Böckerådans

Idag tog jag mig själv i kragen och började marknadsföra Fula gubbar i word ordengklitt. Jag skapade en intressegrupp på fejjan, åff kårs! Och jag beställde hem 29 ex av den som jag ska kränga själv. Yeehaa.

Men... hur fasen marknadsför man en diktbok? Det låter ju så jäla blajjigt med "lyrik". Det säger ejenklien ingenting om vad jag skriver. Jag är inte Bob Hansson. Jag är inte BrunoK. Jag är inte han Bajaciougliou eller vad han heter. Jag är Ozzy, och jag skriver skojigt dravel i kortform. Och det finns ingen annan definition än lyrik.

En mycket trevlig och snygg kille tipsade mig häromdagen om att fixa så att alla mina polare (just idag har jag 250 stycken enligt facebook) kommer och ställer sig i kö till en fejkad boksignering i Nordstan. Då kommer jag bli känd poet på nolltajm. Spexig idé. Frågan är bara om jag orkar trycka upp en backdrop som fejkar att jag är värsta kända författaren, fixa bord, fixa kö osv... Å andra sidan... hmmm... så är jag ju med i facebookgruppen "Flash mob Gbg" där man genomför bisarra aktioner av typen "fyrahundra personer hejjar på ett slumpvist utvalt knattelag i fotboll". De kanske skulle vilja delta i flash mobben "Fyrahundra personer fejkar boksignering av totalt okänd författare i Nordstan". De kan ju ta med sig vilken jäkla bok som helst, låtsas att jag skrivit den, och stå i kö för att få den signerad av mig. Frågan är om jag skulle lyckas hålla mig för skratt.

Marknadsföringstips - hur crazy de än må vara - mottages tacksamt!

------------------

I övrigt i mitt liv så håller jag just nu på att oroa mig för ett framtida val som jag inte ens vet om jag behöver ta. Jag haver verkligen inte lärt mig läxan om att inte ha ångest i förskott över eventuella val. Fan vad det är svårt att bara leva i nuet och suga åt sig av det götta! För det är mycket götta i Ozzyvärlden just nu, I tell ya. Och återigen så tänker jag inte säga mer om det.

------------------

Igår var det fet danskväll och jag fick tyyysen asroliga danser med fantastiska danspartners. Och... jag knäckte ännu en ångestbarriär; jag dansade i jamringen! Jamring = alla står i en ring och hejjar, och in skuttar den/de som vill showa off lite. Och jag blev inhystad tillsammans med min fantastiske vän Marcus. Oh my god, har jag gjort något mer nervöst på länge ellerrrrrr? Ja, det skulle möjligen vara kommenteringen av gårdagens "mannekänguppvisning" av kläder från Retro Deluxe. Vi plockade lines från gamla sf-journalen och modevisningar från 30-talet. "Här ser vi en rosa aftontoalett av yppersta kvalitet som väcka eldslustar hos karlarna", sjukt kul men nervöst nåt så vansinnigt. Fast jamringen var nog fan mer nervöst. Men nu har jag knäckt jamring-mödisen så nu känns det fina fizken.

------------------

Äh fan nu blev jag helt speedad. Pöss å kram på er. Och köp en bok.6 kommentarer:

Ö-Helena sa...

Idén med flash mob-boksignering är ju helt genial! Hmm, jag börjar genast fundera på samma upplägg för en gatuspelning med min damorkester ...

Anonym sa...

flash mob-idén är SKITBRA! kör på den!!!!!!
Ta dit damorkestern med vettja!!!!!

orka logga in? nnäääääe. kramkram!
//Lena formerly known as vandrarvild

Ozzy sa...

Finns en nackdel med Flash mob-idén. Det får inte finnas någon ekonomisk vinning i åtanke när man flash mobar. Och det gör det kanske inte heller, men om det får genomslagskraft kommer jag ju tjäna pengar.

Anonym sa...

Ge bort pengarna då! till di hemlösa(eller det där knattelaget)

//Lena

Fritt ur hjärtat sa...

Jag köpte då en idag. Tacka Salt för det:-)

Ozzy sa...

Wohoo fritt ur hjärtat! Du hjälpte mig att hamna på sjunde plats på mest sålda just nu! Tack så mycket för din investering. Hoppas du blir nöjd med produkten :)