torsdag, april 15, 2010

Dans hjärta katastrofer = sant?

Till helgen kommer det ÄNTLIGEN! Vårt årligen återkommande internationella dansläger, som förra året inte bidde, Swingin' spring. Hurra! Dansare från hela världen kommer hit och dansar med oss och lär oss saker och vi lär dem saker. Fantastiskt.

Och lagom till Swingin' spring så kommer också... ASKMOLNET! Plötsligen börjar all the little jitterbuggs shiver and shake och undra om kanske våra internationella besökare askar inne. (Jfr snöa inne.) Noooo! It mustn't be! They måste komma!

Det är märkligt. Skall det vara ett stort evenemang så måste naturen jäklas. Den gör alltid det. I vintras åkte vi till exempel till vinterlägret i Uppsala (japp, swingdans) och fastnade i Södertälje och tog efter 2,5 timme TAXI FRÅN SÖDERTÄLJE TILL UPPSALA! Men fram kom vi (och idag fick jag tillbaka pengarna för biljetten, tack för det SJ) och dansade gjorde vi. Men det var snöstorm och drivis.

Och vi minns alla dagen då jag och Ellen aka Retro Deluxe skulle åka till London för ett år sedan. Min första gång i London! Blev inte! Vi snöade inne! Bahaba sa jag och Ellen, engelsmännen shiver and shakes över några jäkla snökorn, AMATÖRER! Och sen såg vi på tv:n hur hela London - faktiskt - var täckt av snöstorm och drivis. Bidde ingen Londonresa. Så jag har fortfarande inte varit i London.

Och kommer nog inte åka dit heller. För då kommer det väl såna där vardagliga saker som GIGANTISKA ASKMOLN och hejdar en. Förlåt. Jag kan inte låta bli att skratta. "Sorry, we can't make it because of a vulkanutbrott on Iceland."

Frågan är, ju större evenemang, desto större väderkatastrof? Då kan man inte låta bli att undra, vad skola hindra sommarens Herrängläger? (Herräng = tusentals dansare från hela världen orgiedansar i fem veckor.) Askmoln får vi utesluta, det är redan paxat av Swingin' spring. Så vad återstår? Syndafallet? Herrängs mark försvinner? King Kong och Godzilla går vilse och hittas sittandes pillandes på Folkets Hus i Herräng? Aliens kidnappar Lennart (mr Herräng)?Inga kommentarer: