tisdag, januari 27, 2009

Svett för folk samman?

Att dansa lindy hop är ju så förbannat kul, som återkommande läsare av denna blogg nu känna till att Ozzy tycker. Dock finns det såklart fläckar på solen, och här kommer en liten fläck. Först måste jag dock bara poängtera att FY HELVETE VAD KUL DET VAR ATT DANSA IKVÄLL OCH JAG BLEV SÅ GLAAAD FÖR J'S KOMPLIMANG ATT JAG DANSAR BRA HURRA!

Dans är en fysisk ansträngning. Fysisk ansträngning = svett. Mycket dans = mycket svett. Själv löser jag detta genom att med täta mellanrum springa ut på muggen och dutta papper i fejset. Andra löser det genom att ha en handduk liggande och torka torka. Tredja löser det genom att ha tröjor i antisvettmaterial. Detta rekommenderas icke! Tröjan stöter bort svetten. Var tror du den hamnar? Utanpå tröjan! Vad finns utanpå tröjan? Din danspartner!

Ibland lägger man armen mot en svettavstötande tröja och vips är hela armen plaskvåt. Najsss....

Idag var jag dock med om ultimate svettutbyte. Fick en jäla rolig dans med en snubbe. Skitkul! Skuttar! Dippar! Dipparna innebär dock att Ozzy hamnar under danspartnern. Och plötsligt... plisk! Droppar det svett på hennes arm! Iiiiii men två takter senare är det bortglömt. Tills hon får dansa med M som lägger hennes hand på axeln så hon ska glida med handen nerför hans... plaskvåta... arm. Iiiii! Näven full av svett! Fast två takter senare är det bortglömt och avsmetat på M:s hand. Tills hon får dansa med kille med svettavstötande tröja. Plaskvåta armen. Men skit samma. Vi är kompisar, och kompisar kan man byta svett med utan probs. Tills... plisk... han droppar en liten droppe på Ozzys hand. Men det är också bortglömt två takter senare.

Fast sen går Ozzy och tvättar sig lite.

Men, kära förare, det är ok med lite svett. Ändå. Jag skvätter nog också ibland. Speciellt idag när jag dansade tills ansiktet antog en lila ton. Miss pruneface.


3 kommentarer:

Anonym sa...

hallå där!
Snokande tjejen utan eget liv här igen:-)
Jag har tipsat D om att sluta använda träningströja alternativt byta oftare.
Har dessutom tipsat D om att läsa om varför här.

Anonym sa...

Amendö. Snokande tjejen, jag skulle ju hinna skriva först. :-)

Det är svårt att torka sig med handduken när man dansar. Kan man göra som vissa kypare, ha en handduk i skärpet?

Jag ska skärpa mig och ta t-shirt nästa gång, men träningströjor är ju så goa när man blir varm ju. :-)

/D den omtalade

Anonym sa...

HAHAHA! Näää nu känner jag mig elak. D den omtalade, du är rolig att dansa med, även i träningströja. // Ozzy