fredag, januari 02, 2009

Helt galet

Vid frukostbordet klämmer mamma ur sig

"uppe under golvet på vinden finns en massa gamla tidningar".

WHAT??!! Är det damtidningar? Vet inte, vi går upp och tittar. Tittar. Ja. Damtidningar. Gamla damtidningar är en av Ozzys faiblesser. I löööv it, och på loppisar är dessa tidningar rena rama guldgruvan. Men att hitta hemma... hjääälp! Men... hur ska vi komma åt dem? Vi ser dem genom den tunna springan i luckan upp till vinden.

Mamma provar med stekpincetten. Går inte.
Mamma bygger en petmoj medelst lång list och två spikar.

Det går! Hon rotar fram 17 stycken "Hela världen" från 1957 och Ozzy jublar. Jubel och fröjd! Och det bästa av allt... Det finns kanske... tvåhundra tidningar till som vi inte kommer åt. Hoppas det blir renoveringsdags snart. My god. Guldgruva! Och helt galet!

Medans jag sitter och bläddrar i tidningarna ringer M och berättar att hennes biologiska far nu sett bilder på henne, blivit stensäker på att hon är hans barn (det syns) och sagt att han vill ringa henne och förklara och prata. Hjääääääääääääälp! Helt galet.

Sen lagar vi helt galen mat. Struts och himmelsk sås på vispgrädde och likör och äter så vi sprängs. God sista fettodag, imorgon börjar det vanliga livet igen.


Inga kommentarer: