torsdag, juni 22, 2006

Lantliga iakttagelser

Oj vad det går sin gilla gång här på landet. Händer verkligen nada. Vad ska jag göra på midsommar? Åka bil! I sex timmar typ. Till Sälen. Raj raj.

Det är ändå nåt speciellt med att vara hemma. Läsa lokaltidningen och faktiskt känna människorna det står om. Stå i den enooooorma kön i mataffären (alla från stan som kommer ut hit för att fira midsommar, jag drar...) och höra folk snacka om folk man känner, och alla människor man träffar i jobbet säger "dig känner jag igen". Man är alltså totalt o-anonym.

Ett annat skojjigt fenomen är lokalradion, här kallad "Rundradion". Häromdagen kunde man ringa in och tippa hur det skulle gå i fotbollen mot England. (Varför heter dom England förresten, vad hände med Stor-Brittanien?) "Ring in och vinn en boll! Vad det blir för boll det vet vi inte än, det kan bli en handboll, en badboll, en pingisboll eller en fotboll, men ring in och tippa för tusan!" Sen kunde man ringa in och efterlysa saker. Då ringde en gubbe in; (läses med mycket Bohusländska iiii) Je efterlyyyser e raddio, den hedder Lux D 10 alfa... har glömt resten av namnet. Det var sjuuukt långt! Han ville ha en sån. Fick dock aldrig veta om han fick tag på nån.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det heter England eftersom varker skottar eller walesare är med i laget. Skottland och Wales kvalar för sig själva men är för dåliga och kom inte med. (Jag står för detta inlägg med 85 % säkerhet)

Anonym sa...

Fänk jo!