onsdag, februari 13, 2008

Nu blir det svordomsrace

Helt eländigt.

Jag har fortfarande inte fått det där förbannade helvetes jävla brevet.

För jag har citymail.

I måndags gick djungeltrumman, helt rubbat. När jag gick till skolan hade jag inte fått något brev. Klarade inte av att vara kvar, så jag skolkade och åkte till teatern och byggde scenografi istället. Där mötte jag Simon, som glatt meddelar att han fått rollen som Borka. Och att den har fått det och att den har fått det, och att Amanda som gjorde audition samtidigt som mig har fått rollen som Husbocken, den som jag vill ha. Fast de behöver ju två... Och på kvällen ringer Vickan och berättar att hon har fått rollen som Lina och jag blir helt tokigt glad för hennes skull.

Och alla frågar mig om hur det gått för mig.

Men jag har inte fått något brev.

Tisdag. Tredje dagen jag springer upp och ner för de jävla gröna trapporna upp till postfacket för att kolla. Upp. Kolla. Tomt. Ner. Försöka göra något konstruktivt. Går inte. Upp. Kolla. Tomt. Ner. Klockan tre ger jag upp. Det kom inget.

Idag är alltså fjärde dagen jag sitter här som på nålar och inte kan koncentrera mig på att plugga, för att jag bara väntar på det jävla förbannade helvetes brevet. Lyssnar efter ljudet från ytterdörren med efterföljande plonkljud från diverse postfack. Jag har varit uppe två gånger idag. Första gången låg det en hel hög brev. Nervsammanbrott. Massa brev, men inte det brevet. Ironiskt nog dock ett brev från mitt gamla, sjukt tråkiga pestiga sommarjobb, som frågar om jag vill jobba där i år igen.

Nu har jag hört dörren och plonket ungefär fyra gånger. Men det kommer ju inte fyra brevbärare från citymail. Alltså, fantomhörningar.

Försöker spela bort en stund på idiotiska spel på King. Och skiter knäck varje gång ytterdörren öppnas. Känslan är exakt samma som när jag och Muminpappan våren 1996 satt i hans kök och försökte spela kort medan vi väntade på brevbäraren.

Men.... helt allvarligt... nu var det någon som öppnade ett postfack... frågan är bara om det var en brevbärare eller en som bor här. Jag kollade senast för en halvtimma sen.

Fy fan för postfack tre våningar upp.


Inga kommentarer: