söndag, september 07, 2008

Detta slutar inte där det började

Håhåjaja det är inte lätt att flytta när livet är fullt av rol!

Fast i fredags tog jag mig en välbehövd break från allt. Låg hemma, åt sockeråfett och kollade på ointellektuell tv. Intellektuell gick inte för då gick hjärnan upp i hastighet direkt.

Gårdagen bestod av att

1) försöka harva mig upp ur sängen och göra något kreativt innan jag skulle till Ellen för att få en fin rockabillyfrisyr inför kvällens rockabillyträff på Spekeröd dit vi sedan åkte och JAG DRACK ALKOHOL tro't eller ej och det var kul och idag var jag skittrött och lyckades inte göra ett skit innan jag fick harva mig iväg till Forum för att spela skivor vilket gick helt strålande och jag fick applåder när jag spelat klart och sen gick jag kurs och kom hem ikväll halv tio ja just det jag ska flytta också ja

MEN

punkt 1 fick mig ju att komma ihåg en grej som hände igår. Jag vandrade rakt in i en sammandrabbning mellan rasister och antirasister. Här kan du läsa om det. (Oh no, nu länkade jag till monopol-tidningen GP som är korrumperade och bara skriver om Fiiiinkultur, men det kan inte hjälpas!)

Tänk om rasisterna bara kunde inse hur otroligt fåniga de är. "Wöööooo vi är 10 rakade killar som är kaxiga i grupp och tror att folk är rädda för oss". Tror det var Jonas Gardell som så träffande beskrev deras otroliga förmåga till att uttrycka sig och formulera sig vackert... SVÄÄÄRJÄÄÄ ÅT SVÄNSKARNAAAA.

Ja vad fint. Men... vilka är svenskarna då? Hur långt tillbaka ska man ha svenska förfäder för att räknas som svensk? Öööö... typ jääämt. Jaha, kanske så långt tillbaka som... för hundra år sedan? ÖÖÖööö... Aaaa! Jaha, men då är ju inte du svensk, för du är från Göteborg, och Göteborg VAR NORSKT DÅ IDIOT! (Ok inte för prick hundra år sen, men open your mind kära läsare.) Öööö... mänääää... tusen år sen då! Jaha, men då är du ju ändå inte svensk FÖR DÅ FANNS JU INTE SVERIGE IDIOT! Öööö... mänääää SVÄRJÄ ÅT SVÄNSKARNAAA TJALALALALA DE SNOR VÅRA JOBBÄÄÄÄ! Jaha, jobben som du inte vill ha. Och kan man tänka sig, arbetskraftsinvandring har funnits i Sverige så länge Sverige har funnits, och är alltså en del av Sverige. Sverige som du älskar så mycket. Varför älskar du det så om en av dess grundpelare är att det kommer hit folk från andra kulturer och gör de jobb som behövs som DU INTE VILL GÖRA?

Bah. Ozzy har gått från gröna vågen till antirasistvågen.5 kommentarer:

Översättarhelena sa...

Jag råkade också hamna i den där sammandrabbningen en stund. Jag ställde mig lite i utkanten och muttrade "inga nazister på våra gator" lite halvhögt en stund. Jag kunde ju liksom inte bara gå därifrån, tyckte jag.

Anonym sa...

Bra gjort Helena. Det hade jag också gjort om jag inte varit så tokförsenad som jag var. // Ozzy

Anonym sa...

ozzy, du är min hjältinna, my heroin(ne). nu ska jag maila dig på fejjan, kramkram//L

Anonym sa...

vårt goa götlaborg är byggt av idel invandare ända sen starten, typ tidigt 1600-tal. Men det kanske inte korkade rasister vet.. Haha..

Anonym sa...

Tant J btw..