torsdag, februari 04, 2010

Stackers mej hoppfallerej

Nämen fy faaeeen! Nu har jag halvlegat i sängen i tre dagar going fyra! Den fantastiska frälsarresan till Uppsala gav mig inte bara danskunskaper, den gav mig även vinterkräksjukan. Eller något liknande. Min vinterkräk liknar inte andras. Jag kaskadkräktes inte över julbordet. Och jag har fortfarande. Jätte. Ont. I. Magen. Däremot så pratade jag med Ulrik så till den grad att jag nästan blev medvetslös av utmattning, vilket jag läst på mycket tillförlitliga internetsidor att man kan. Kändes ungefär som att stoppa huvudet i kokande vatten. Spännande.

Ihärdig som jag är tänker jag ändå jobba, eftersom mitt jobb nuförtiden består av att halvligga i sängen med datorn i knät och telefonen i örat. (Ok, lätt överdrift. Jag har inte hela telefonen i örat.) Måndag var detta dock en fysisk omöjlighet. Måndagen svävade Ozzy mellan liv och död (ok, även detta lätt överdrift) eller snarare mellan sömn och dvala. Tisdag måddes det dock inte illa längre, då kan man jobba! Lite... halvtaffligt sådär. Inget vettigt gjort. Onsdag: massa vettigt gjort! Med resultatet att kvällningen kantades av extreme magpain och illamående och skräck för Ulriksnack igen. Det slapp jag dock. Ulrik och jag verkar vara klara med varandra.

Men satan vad ont i magen jag har. Jag kan inte ligga raklång. Kan inte sträcka mig. Ultimate pain är att hänga tvätt. Ska det vara såhär?


2 kommentarer:

Cecilia N sa...

Det kan vara smart att peta i sig mjölksyrebakterier. Såna där bifilus, acidofilus och så finns det nån på r också ...

Antingen via nån mjölkprodukt (jag tror t ex fjällyoghurtr innehåller acidofilus) eller via kapslar inköpta på apoteket.

Hade en sån där "snart-kommer-det-nog"-känsla ett år som vägrade gå över. Då på den tiden hade ica något som hette BRA-mjölk där BRA stod för de där bakterierna. 1dl uppdrucken mjölk ställde mig upp och jag kunde rent av böja mig dubbel utan att behöva tveka.

Bestäm dig nu för att vara sjukskriven till måndag så du kan koncentrera dig på att bli frisk istället för att försöka "kuta med byxorna nere i knävecken". Är man sjuk så får man vara det. Då blir man frisk sen.

Cecilia N sa...

Och där tröck jag innan jag hann skriva: KRYA PÅ DIG!

Det hann jag nu, puh.